Zonneblik01 La Casita De Panne

Wat te doen in De Panne?

Wat kan je allemaal beleven in De Panne?

* Eerst en vooral het strand, de zon en de zee. Daar kom je toch voor? Je kan wandelen langs het water tot aan de Franse grens, je kan relaxen op een terras op het strand met de voeten in het zand, je kan een zetel, parasol huren en genieten van de zon op je gezicht,de kinderen kunnen in de kleine zeetjes pootje baden , of zwemmen in de grote zee, iedere dag zijn de redders van de partij,  de allerkleinsten kunnen op een ezeltje rijden langs de vloedlijn, of een gocart huren op de dijk, en spelen op het fantastisch speelplein in het zand van Arizona...

* Je kan een tripje maken met de tram naar PLOPSALAND in Adinkerke en alle studio 100 figuren ontmoeten. De tram brengt je ook verder weg naar Koksijde ja zelfs tot Knokke.

* De Panne heeft een hele wegwijzer fiets- en wandelroutes. Die kan je ophalen bij de dienst voor Toerisme in het gemeentehuis. Daar krijg je ook de evenementenkalender .En er is heel wat te doen in De Panne: Dranouter aan zee,  Leopoldfeesten, Papa Chico,optredens , fanfares , orkesten op de pleintjes, om de week is er vuurwerk en nog veel meer.

* Je moet beslist eens wandelen door het natuurreservaat de Westhoek, de paden leiden je door de duinen en plots waan je je in de Sahara.Ook de Oosthoekduinen zijn de moeite waard.

* Wil je met de kinderen een interactieve tentoonstelling zien over de fauna en flora van strand en duin dan kan je terecht in het natuurrecreatiecentrum Duinpanne. Of wandel je liever door het Calmeynbos daarrechttegenover?. Dwars door bos en duin tot je de eerste vissershuisjes ziet en langs het strand kunt teruglopen?

*En als het weer wat minder is? Ja dan heb je nog de bowling, de kinderboerderij Paepehof in Adinkerke, en de Kids Planet Indoorspeelplein in Adinkerke. Je huurt een fiets en in 15 min ben je in al deze attracties. Of een filmpje meepikken in STUDIO cinema in Koksijde.

* In koksijde heb je ook een heerlijk zwembad, je hebt er nog het museum DELVAUX en de Abdij Ter Duinen is ook een bezoekje waard.Vergeet dan ook niet het prachtige en vernieuwd Visserijmuseum in Oostduinkerke!!!Ook zeer interactief met kinderen.

* Voor de gastronomen onder jullie zijn er enkele gerenomeerde restaurants, alsook het sterrenrestaurant " DE FOX"

* Ieder zaterdagvoormiddag is er markt in De Panne. Maar in de zomer heb je nog de beroemde brocante markt op zondag en kunstenaarsmarkt en de zeer grote rommelmarkt van 15 augustus!!!

* Heel dichtbij zijn er ook de historische steden als Veurne , met een bijzondere marktplaats en heel leuke terrasjes, Diksmuide met de IJzertoren en loopgraven van de 1e wereldoorlog,Nieuwpoort met de prachtige havengeulpromenade en de grootste jachthaven van Europa, en ook Ieper met het vernieuwde "In Flander Fields".Dus voor elk wat wils, meer moet dan niet zijn , hee?

FR. Qu'est-ce qu'il y a à visiter? Le bureau de tourisme à la Panne vous donnera des pliants sur toutes les activités dans la région.

D. Was können wir unternéhmen in De Panne ? Im Touristenverkerhsambt (Rathaus).. finden Sie alle Brochüres mit alle Aktivitäten .